Ik ben Jesse Reitsma.
Ondernemend in kunst.

Eigenaar van Emarits Jesse Reitsma
Emarits fotoshoot Le Quartier schilderij in opdracht
Fotoshoot voor nieuwe meester Melkmeisje van Emarits

Over de kunstenaar

Jesse Reitsma heeft in 2012 Emarits opgericht, een creatief bedrijf waarmee hij kunst creëert. Sindsdien maakt Emarits naam met het moderniseren van oude meesterwerken, ontwerpen van schilderijen in opdracht en kunstmarketing.

In 2012 ontstond Emarits. Als hobbyproject fotografeerde en ontwierp ik uiteenlopende onderwerpen. Het mysterie van het Meisje met de parel trok als snel mijn aandacht. Ik besloot haar opnieuw te ontwerpen alsof ze weer door Den Haag liep. Dit trok veel bekijks, niet alleen in mijn woonkamer waar anderen haar zagen maar al snel ook vanaf de straat, en op social media als Instagram en Facebook. Het werd een succes, ze verscheen op de groente- en fruitmarkt, aan het strand, voor haar eigen werk. Zo besloot ik meer oude meesters nieuw leven in te blazen en creëerde ik ‘moderne meesters’.

Deze beelden hebben veel mensen bereikt, zo kwamen ook aanvragen binnen van goede doelen waaronder TheYouth.org en veel verzoeken voor het ontwerpen van kunst met een knipoog. Een bruidspaar dat zichzelf wilde zien als 16e eeuws paar en een Vincent van Gogh liefhebber die zichzelf als Vincent van Gogh geportretteerd wilde worden. Dit alles valt nu onder schilderijen in opdracht met een uitgebreid portfolio.

Naast het ontwerpen, fotograferen en schilderen is er in 2017 een nieuwe tak ontstaan; kleine meesters, een combinatie van grote meesters in de vorm van een schilderij, spreuk of foto en een klein tegenspel, grap of fascinerend tafereel.

Om de diverse kunsten goed aan te kunnen bieden is het belangrijk gevonden te worden. Naast mond tot mond reclame specialiseert Emarits zich ook in de vindbaarheid van eigen kunst maar ook kunst van derden.

Emarits past niet alleen meer in het hokje van ontwerper, kunstenaar of marketeer. Daarom is gekozen voor de term; ondernemend in kunst!

Fotoshoot Stadhuis Leiden met Rembrandt van Rijn